ISO Standardı ne içindir?

ISO Standardı ne içindir? ISO Belgeleri kullanım alanları nelerdir? ISO Belgesine İhtiyacınız var mı? ISO Belgesi zorunlu mudur? Sorularınızı cevaplıyoruz.

Herkes gerçekçi bir değer karşılığında kaliteli mal ve hizmetler satın almak ister. Bu tür mal ve hizmetleri tedarik etmek için, bunları tedarik eden kuruluşların:

  • verimli (mümkün olduğunca az atıkla mümkün olduğunca çok şey yapmak),
  • etkili (gecikmeleri önlemek için süreçlerini iyi koordine etmek),
  • Bu hedeflere ulaşmada ne kadar başarılı olurlarsa, o kadar kaliteli hizmetler ve ürünler şeklinde değer sağlıyor olarak görülecek ve buna göre kar edeceklerdir. Kalite ürünün/hizmetin yapması gerekeni doğru bir şekilde yapmasını sağlamak, iyi ve tekrar tekrar ve üretken olmak yani kişi başına daha fazlasını yapmaktır.

Bu hedefleri optimize etmek için, bu hedeflerde olabildiğince iyi olmaları gerekir, böylece başkalarının daha önce yaptıklarından öğrenirler, buradan fikirleri, oradan kısa yolları ve başka yerlerden alternatifleri birleştirerek olabildiğince yükseğe ulaşırlar. Bu, artan kar, artan müşteri memnuniyeti, artan personel morali, azalan israf, azalan risk ve azalan problemlerle sonuçlanır.

Değer Kattığını nasıl gösterebilirsin?

Bu faydalı hedeflerin farkında olduğunu ve onlar için çalıştığını göstermek isteyen herhangi bir kuruluş (en iyi kuruluşlar için bile sürekli bir süreçtir. Yerinde durmak geride kalmak demektir.) bu alandaki fiili faaliyetlerinin kanıtı olarak ISO sertifikasını kullanabilir. ISO Standardı ne içindir? dendiğinde akla gelen en baştaki sorulardan birisi olan belgeni işletmenize değer katıp katmayacağıdır.

ISO belgelendirme nasıl fayda sağlar?

En iyisi için çabalayan bir tedarikçi isteyen diğer herhangi bir kuruluş, bu tür bir ISO sertifikasını görecek ve ISO Standardına sahip bir kuruluşun daha ileri gitmesi, daha iyisini yapması, daha uzun süre dayanması, özellikleri daha iyi karşılaması ve tepki vermesi konusunda güvenilmesi gereken bir kuruluş olduğunu bilecektir. Daha hızlı ve genellikle daha uzun vadede çalışmak için daha ekonomik olur. ISO Standardı ne içindir? Neden seçmelisin?

ISO Standardı nasıl çalışır?

ISO Standardı ne içindir? sorusunun cevaplarında biri olan ISO çalışma şekli, herhangi bir kuruluşta iyi uygulamaları optimize etmek için bir çerçeve sağlar. Her prosedür tipik bir organizasyonda genellikle 8 ile 15 arasında, en iyi organizasyon uygulamasının içerdiği belirli adımları ortaya koyar ve bunların takip edilmesini sağlar.

Standartlar, dünya çapındaki herhangi bir operasyonel uygulamaya eşit şekilde uygulandıkları için, yazılarında ister istemez jeneriktir, ancak her kuruluşun özelliklerine uyarlandıktan sonra, optimum operasyon için bir plan oluştururlar.

Farklı ISO Standartları çok çeşitli iş alanlarını kapsar:

En yaygın olan ISO standardı, dünya çapında 1.000.000’dan fazla kuruluşla ISO 9001 Kalite yönetim sistemi standardıdır.

Karşılaştırıldığında, bu, iyi bilinen Yatırımcı ve Endüstri ödüllerine sahip olan kuruluşların sayısının 10 katından fazladır. Toplamda şu anda 22.000’den fazla standart bulunmaktadır.

Çoğu belki niş pazarlardaki küçük alanları kapsıyor, ancak hepsi günlük yaşamımızı etkiliyor: iskele kurulumları, üretim süreçleri, kimyasal reaksiyonlar, bina sağlamlıkları ve daha birçoğunun her birinin kendi ISO standardı var. Yalnızca bazıları resmi iş yönetimi sistemleriyle ilgilidir ve bunlar genellikle hepsinden daha karmaşık ve kapsamlıdır.

Bir ISO Standardı almak neleri içerir? ISO Standardı ne içindir?

Bir ISO Standardı almak için, çoğu modern organizasyonun halihazırda farkında olduğu, dünya çapında kabul görmüş iyi uygulama ilkelerine uyulması gerekir. Genellikle iç denetimleri, daha sıkı dokümantasyon kontrollerini ve yönetim incelemelerini içeren bazı düzenli ihmaller vardır. Bunlar kolayca düzeltilebilir ve aslında organizasyonun o noktadan sonra nasıl ilerleyeceği konusunda büyük bir fark yaratmak için uzun bir yol kat eder. Bu yaklaşımların benimsenmesi (bunları hesaba katmak için mevcut prosedürleri değiştirerek), yukarıda vurgulanan ödülleri beraberinde getirir. ISO Standardı ne içindir? sorusunu soranların bir bölümü de içeriğini öğrenmeyi amaçlamaktadır.

ISO sistemleri ve prosedürleri yürürlüğe girdikten sonra, her şeyin iyi çalıştığından emin olmak için üçüncü taraf denetçiler tarafından değerlendirilirler. Tam ISO kontrollerini uygulamak için Akreditasyon kuruluş tarafından değerlendirilen sertifikaları kullandığınızdan emin olun, çünkü bu ISO tarafından kabul edilen yoldur ve başka bir yol değildir. Sertifikasyon her yıl yeniden değerlendirilir, böylece bir ISO Sertifikasını gören herkes bunun güncel olduğunu ve kuruluşun yüksek düzeyde iyi uygulamalarla çalıştığını bilir.

ISO Standartları gerçekten işe yarıyor mu?

Bir ISO Standardına sahip olmanın kuruluşun performansı üzerindeki etkisini belirlemek için çok çalışma yapılmıştır ve tekrarlanan bulgu, bir ISO standardına sahip olunması, doğru bir şekilde takip edildiğinde, kendi maliyetini fazlasıyla karşıladığıdır. Pazar nişlerinin zirvesindeki birçok kuruluş, yetenek, tanınma ve sonuçlardaki yükselişlerinin başlangıcına, onları bu yola iten ISO standardının elde edilmesine geri dönebilir.

ISO Standardı ne içindir? ISO Belgesi zorunlu mudur?

Kamu ihaleleri başta olmak üzere, endüstri üreticilerine, çevrecilerden ve bilimsel kuruluşlara, gıda üretimi ve perakende satışçılara kadar hepsi sadece ISO standartlarına sahip kuruluşlara değer veren ve genellikle onlarla çalışmakta ısrar eden çok sayıda kuruluş bulunmaktadır. Birçok devlet ihaleleri için belge zorunluluğu bulunmaktadır.

ISO Standardı ne içindir? Ürün ve Hizmetlerinizi yeni pazarlara açmak için kilit rol oynayan şey kalitenizi ispatlayabilmek olacaktır. Güven ve kalitenin tesisi için uluslararası olarak kabul görmüş akredite kuruluşlar tarafından firmanız adına verilecek ISO kalite belgeleri sizi ticari olarak her zaman yarışta birkaç adım öne geçirecektir.

iso standardi ne icindir

ISO Kalite Yönetim Sistemi Belgeleri, Ürün Belgeleri, Gıda Belgeleri, Kalite Belgeleri ve Danışmanlık için Tek Adres Olan Modeno Patent‘e ulaşabilir ve Ulusal ve Uluslararası tüm belgelendirme süreçleriniz için destek alabilirsiniz.

ISO Standardı ne içindir? sorunuz ve dahası için Detaylı bilgi almak için diğer makalelerimizi inceleyebilir ya da hizmetlerimize göz atabilirsiniz daha fazlası için Modeno Patent online destek kısmından bize ulaşabilirsiniz.

 

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
ISO SİSTEM BELGELENDİRME